Herzlich willkommen auf der Subskriptionsseite der Firma Unger Weine
Subskription vom 24. Juli 2023

FEINSCHMECKER MAGAZIN: "... Jahrgang 2022 ... zum bisher besten dieses Jahrtausends.“

FEINSCHMECKER MAGAZIN: "... Jahrgang 2022 ... zum bisher besten dieses Jahrtausends.“

Soeben kam DER FEINSCHMECKER - 08/2023 auf den Markt. Das Fazit des Artikels BORDEAUX IN TOPFORM „2022 ist überraschend und überragend. Die Weine sind zugänglich wie einst die 2018er zum selben Zeitpunkt, allerdings noch besser strukturiert. Sie sind auf Augenhöhe mit den 2016ern, aber deutlich präziser. Sie verheißen einen frühen Genussbeginn sowie große Langlebigkeit. Diese vielschichtigen und feinen Weine machen den Jahrgang 2022 zu einem faszinierenden Erlebnis und zum bisher besten dieses Jahrtausends.“

Wir sagen es seit unserer ersten Berichterstattung, der Jahrgang 2022 ist ein Jahrhundertjahrgang. Die 2022 Top-Rotwein-Empfehlungen der FEINSCHMECKER Redaktion, die noch verfügbar sind, haben wir Ihnen nachfolgend aufgelistet. Leider sind einige 2022er Weine bereits ausverkauft und auf dem Marktplatz Bordeaux nicht mehr erhältlich.

CHATEAU CLINET – Pomerol - 112,90 Euro

DER FEINSCHMECKER:
„Der feinste Clinet, den ich je in Primeur verkostet habe.“

CHATEAU BRANAIRE DUCRU – St. Julien - 54,90 Euro
DER FEINSCHMECKER: „In hervorragender Nachbarschaft von Spitzenweingütern ist dieser Cru Classe einer der sicheren Werte für großen Genuss und Langlebigkeit.“

CHATEAU GRAND PUY LACOSTE – Pauillac - 81,50 Euro
DER FEINSCHMECKER: „Einer der besten Jahrgänge dieses Gutes, vielleicht sogar der beste“

CHATEAU BEAUSEJOUR DUFFAU LAGAROSSE – St. Emilion - 166,00 Euro
DER FEINSCHMECKER: „Große Tiefe und Finesse. Ein Spitzengewächs, das in den kommenden 15-40 Jahren seine Qualität zeigen wird."

2022 Chateau Clinet Pomerol
Chateau Clinet 2022
Pomerol
THE WINE CELLAR INSIDER: "Inky, dark in color, the wine explodes from the glass with its floral display before moving to its wealth of dark red pit fruits, chocolate, truffle, wild cherry, and mint aromas. However, it is the velvet-drenched layers of dark fruit, opulent-textures, and cashmere tannins where the wine really takes off. The finish is pure hedonistic-decadence that must be felt to be believed. You have plenty of time to experience it as the fruits remain on your palate for over 60 seconds! This is Pomerol. and Clinet at its best! The wine blends 80% Merlot with 20% Cabernet Franc. 14.5% ABV, 3.75 pH. Harvesting took place September 6, September 21. This is the earliest start to a vintage in the history of Clinet. Yields were 34 hectoliters per hectare. Drink from 2027-2060."
97-99 THE WINE CELLAR INSIDER
96-98 JEB DUNNUCK
97 FALSTAFF
96 DECANTER
94-96+ THE WINE ADVOCATE
94-96+ LISA PERROTTI-BROWN
18+ WEINWISSER
94-95 JAMES SUCKLING
17,5 JANCIS ROBINSON
2022 Chateau Branaire Ducru Saint Julien
Chateau Branaire Ducru 2022
Saint Julien
Best ever!
VINUM: "Unglaublich vielschichtige, fruchtige Aromatik; grosse Rasse, unglaubliche Tanninqualität, grosse Spannkraft und Länge: superber Wein, der uns buchstäblich die Sprache verschlägt."
19 VINUM
97 DECANTER
96-98 THE WINE CELLAR INSIDER
96-97 JAMES SUCKLING
95-97 THE WINE ADVOCATE
95-97 JEB DUNNUCK
18,5 WEINWISSER
95 FALSTAFF
94-96 LISA PERROTTI-BROWN
2022 Chateau Grand Puy Lacoste Pauillac
Chateau Grand Puy Lacoste 2022
Pauillac
Spezialkiste "CASE VARIATION 2022" auf Anfrage
THE WINE ADVOCATE: "A blend of 79% Cabernet Sauvignon and 21% Merlot, the 2022 Grand-Puy-Lacoste is a brilliant classic in the making, wafting from the glass with aromas of dark berries, violets and pencil shavings, followed by a medium to full-bodied, layered and concentrated palate that exhibits beautiful structural refinement and purity of fruit. Classy and integrated, it is somewhat reminiscent of a modern-day and less forbiddingly structured version of this estate's brilliant 1982."
95-97 THE WINE ADVOCATE
96 DECANTER
96 FALSTAFF
95-97 THE WINE CELLAR INSIDER
95-96 JAMES SUCKLING
18,5 WEINWISSER
18 VINUM
93-95 LISA PERROTTI-BROWN
17+ JANCIS ROBINSON
2022 Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse Saint Emilion
Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2022
Saint Emilion
FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Schwarze Waldbeeren, zarte Kräuterwürze, dezente florale Nuancen, facettenreiches Bukett, ein Hauch von kandierten Veilchen ist unterlegt. Saftig, stoffig, rotbeerige Nuancen, cremige Textur, frische Struktur, finessenreich, mineralisch-zitronig im Abgang, bleibt sehr lange haften, ein ungemein delikater Wein mit ausgezeichnetem Reifepotenzial. Nie im Leben würde man hier an 14,5 % Alkohol denken."
100 FALSTAFF
98-100 DECANTER
97-99 LISA PERROTTI-BROWN
97-99 THE WINE CELLAR INSIDER
97-98 JAMES SUCKLING
96-98+ JEB DUNNUCK
19 VINUM
95-97+ THE WINE ADVOCATE
Ähnliche Produkte
2023 Chateau Saint-Pierre Pomerol
Chateau Saint-Pierre 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "This has a super-refined and silky tannin structure. Tastes pure and pristine, with notes of blackberries, violets and a touch of chocolate. Medium-bodied with a firm finish."
93-94 JAMES SUCKLING
2023 Chateau Clos Rene Pomerol
Chateau Clos Rene 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "Notes of ripe dark berries and chocolate. Medium- to full-bodied with compact, velvety tannins. Good concentration at the core with a lingering finish."
92-93 JAMES SUCKLING
90-92 THE WINE ADVOCATE
2023 Chateau Lafleur Pomerol
Chateau Lafleur 2023
Pomerol
THE WINE ADVOCATE: "The 2023 Lafleur is one of a small number of contenders for the title of wine of the vintage, and it's one 2023 that appears to surpass its 2022 counterpart. Wafting from the glass with aromas of blackberries, cherries and plums mingled with hints of licorice, violets and mint, it's full-bodied, deep and layered, with a concentrated core of lively, succulent, pure fruit framed by beautifully refined tannins, concluding with a long, fragrant finish. Its exquisite structure, intensity without weight and ineffable harmony mark it out as a great Lafleur, and one that will be worth a special effort to seek out. It's a blend of 56% Cabernet Franc and 46% Merlot."
98-100 THE WINE ADVOCATE
98-99 JAMES SUCKLING
97 FALSTAFF
2023 Pensees de Lafleur Chateau Lafleur Pomerol
Chateau Lafleur - Pensees de Lafleur 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "The texture to this is really something, with tannins that are silky and totally integrated. It remains so lifted and weightless, but then it runs long and tight. Very attractive citrus fruit and blueberries, as well as a touch of tile and ceramic. Caresses your palate. 70% merlot and 30% bouchet (cabernet franc)."
96-97 JAMES SUCKLING
94-96 THE WINE ADVOCATE
95 FALSTAFF
2023 Domaine de l´Eglise Pomerol
Domaine de l´Eglise 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "Impressive freshness and succulence to the fruit flavors. Chocolatey character is backed by smooth, well-integrated tannins. Medium to full body. Plenty of dark and blue fruit on the mid-palate, leading to a firm finish. Old vines worked well here. Very structured with solid tannins. 98% merlot and 2% cabernet franc. Better than 2022."
94-95 JAMES SUCKLING
2023 Chateau Beauregard Pomerol
Chateau Beauregard 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "This is very tight, transparent and sleek. Medium body, very fine tannins and a racy, bright finish. The tannins are so refined and polished. 74% merlot, 20% cabernet franc and 6% cabernet sauvignon. From organically grown grapes."
94-95 JAMES SUCKLING
92 FALSTAFF
2023 Chateau l´Evangile Pomerol
Chateau l´Evangile 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "A fine line of tannins runs through this medium- to full-bodied wine. Chocolate, walnut and lead pencil on very fine tannins. Classy and focused, providing elegance with strength. Tight at the end. 78% merlot, 21% cabernet franc and 1% cabernet sauvignon."
96-97 JAMES SUCKLING
95 FALSTAFF
93-95 THE WINE ADVOCATE
93-95 LISA PERROTTI-BROWN
2023 Chateau Lafleur Gazin Pomerol
Chateau Lafleur Gazin 2023
Pomerol
FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Zarte Kräuterwürze, ein Hauch von Heidelbeeren, reife Kirschen, kandierte Veilchen und Orangenzesten. Saftig, komplex und elegant, feine Extraktsüße, reife Tannine, schokoladiger Abgang, feine Röstaromen und Karamell im Nachhall, sehr gelungener Stil."
94 FALSTAFF
93-94 JAMES SUCKLING
91-94 THE WINE ADVOCATE
2023 Chateau Mazeyres Pomerol
Chateau Mazeyres 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "Ripe dark berries with a hint of chocolate. Medium- to full-bodied with firm tannins. Some salinity to it. Dense and structured. From organically grown grapes."
93-94 JAMES SUCKLING
92-94 FALSTAFF
90-92 THE WINE ADVOCATE
2023 Chateau Clinet Pomerol
Chateau Clinet 2023
Pomerol
JAMES SUCKLING: "This is full-bodied yet tight and poised, with a pretty, pure center-palate of ripe fruit and fine, integrated tannins. Classy presence. May be better than 2022."
95-96 JAMES SUCKLING
94-95 THE WINE ADVOCATE
93 FALSTAFF
Weitere Artikel
2023 Bordeaux Subskription "Der erste Superstar"
Subskription vom 30. April 2024 
2023 Bordeaux Subskription "Der erste Superstar" 
Top-Bewertung von James Suckling für den Subskriptionsjahrgang 2023
Subskription vom 18. April 2024 
Top-Bewertung von James Suckling für den Subskriptionsjahrgang 2023 
- NEWS - Bordeaux Subskription 2023
Subskription vom 15. April 2024 
- NEWS - Bordeaux Subskription 2023 
Sensationsmeldung - Bordeaux Subskription 2023
Subskription vom 8. April 2024 
Sensationsmeldung - Bordeaux Subskription 2023 
Günstige Großflaschen eines Jahrhundert-Jahrganges
Subskription vom 7. September 2023 
Günstige Großflaschen eines Jahrhundert-Jahrganges 
...weniger als 500 Kisten jährlich
Subskription vom 4. September 2023 
...weniger als 500 Kisten jährlich 
Die Familie Moueix
Subskription vom 1. September 2023 
Die Familie Moueix 
100 Punkte Abonnement
Subskription vom 28. August 2023 
100 Punkte Abonnement