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Chateau Quinault l´Enclos - Saint Emilion
Die Einzigartigkeit von Chateau Quinault l´Enclos liegt sicherlich an den 20 Hektar Weingärten, die sich inmitten der Stadt Libourne befinden. Dieser städtische Weinberg wurde bereits erstmalig in der galloromanischen Zeit erwähnt. Die ältesten Reben stammen noch aus dem Jahr 1934 und bilden zusammen mit dem warmen kieshaltigen Boden und dem günstigen Mikroklima, ein hervorragendes Terroir für qualitativ hochwertige Weine. Im Jahr 2008 erwarb der Präsident der LVHM Gruppe Bernard Arnault und Baron Frère das Chateau. Um die Verwaltung rund um das Weingut kümmert sich kein Geringerer als Pierre Lurton mit seinem Team von Cheval Blanc. Seit 2012 ist das Chateau für einen ökologischen Landbau zertifiziert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Quinault l´Enclos, 20 Rue du Grand Moulinet, 33500 Pomerol, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Quinault l´Enclos, 20 Rue du Grand Moulinet, 33500 Pomerol, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 201,30 €
(44,73 €/l)
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2018 0.750 l 12er 394,80 €
(43,87 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 208,50 €
(46,33 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 409,80 €
(45,53 €/l)
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93-94 JAMES SUCKLING: "This is the best Quinault ever for me with beautiful density and depth of fruit. Full body, velvety tannins and a long and intense finish. Lots of fruit, but the tannins hold it together."

92-94 WINE ENTHUSIAST: " A big, ripe black currant flavor and great acidity meld well in this richly structured and complex wine. It has a fine line of acidity to keep it fresh."

92-94 THE WINEADVOCATE: "This a very gravelly soil with great drainage, but not a lot of water during dry periods. Adeptly produced by the team of Cheval Blanc (who purchased the estate in 2008), the wine nonetheless maintained its poise under the dry, warm ripening conditions of 2018, coming in at a respectable pH of 3.67 and relatively moderate alcohol of 14.1%. The 2018 Quinault l´Enclos is blended of 70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon and 15% Cabernet Franc with 50% new oak and the rest in one-year-old barrels—but only 500-liter and foudres. Deep purple-black in color, it slips seductively out of the glass with notions of warm plums, blueberry preserves and mulberries with touches of spice box, tilled soil, black olives and licorice plus a waft of lavender. Medium to full-bodied, the palate is laden with muscular black fruit and licorice sparks, framed by rounded tannins and just enough freshness, finishing with a peppery kick."

92-94 JEB DUNNUCK: "Coming from the team at Cheval Blanc and up with the finest vintages I’ve tasted of this cuvée, the 2018 Château Quinault L´Enclos comes from a vineyard near Libourne and is 70% Merlot and 15% each of Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. It’s an elegant, silky wine that has terrific complexity and purity as well as medium to full-bodied richness, a concentrated mid-palate, moderate tannins, and an overall balanced, silky style that’s going to drink nicely in its youth yet also evolve gracefully."

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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