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Impressionen
Chateau Margaux
Chateau Pichon Longueville Baron
Chateau La Mission Haut Brion
Chateau Branaire Ducru
Alter Ego - Margaux
Palmer ist ein äußerst interessantes Weingut. Dabei macht komischerweise niemand so richtig großen Wirbel um dieses Château - obwohl es nicht nur mit die größten Weine der Appellation Margaux, sondern in ganz Bordeaux produziert. In großen Jahren übertrumpft Palmer teilweise sogar den Nachbarn Château Margaux. Palmer ist auch als Gebäude eine beeindruckende Erscheinung. Man fährt in dem kleinen Örtchen d'Issan direkt daran vorbei, und würde man die Kurve nicht richtig bekommen, stünde man mitten im Hof. Das Gut ist im Besitz der Familien Sichel und Mähler-Besse, beide (einst) auch Inhaber renommierter Negocianthäuser in Bordeaux. 2014 wurde das Haus von Mähler-Besse von BorieManoux übernommen, für Palmer änderte sich dadurch allerdings nichts. Das Weingut produziert in jüngeren Jahren äußerst konzentrierte Weine mit tiefdunkler Farbe, die in der Nase und am Gaumen einen prall gefüllten Früchtekorb offenbaren. Mit verantwortlich für diese Üppigkeit sind sicher die 47% Merlot in der Cuvée. Außerdem finden etwa 47% Cabernet Sauvignon Verwendung, der Rest ist Petit Verdot.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Palmer, 3 Avenue des Vignolles, 33180 Saint-Estèphe, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Palmer, 3 Avenue des Vignolles, 33180 Saint-Estèphe, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2017 0.750 l 6er 393,90 €
(87,53 €/l)
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2017 0.750 l 12er 780,00 €
(86,67 €/l)
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Sonderformate:
2017 1.500 l 3er 401,10 €
(89,13 €/l)
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  2017 1.500 l 6er 795,00 €
(88,33 €/l)
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2017 3.000 l 1er 300,00 €
(100,00 €/l)
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2017 6.000 l 1er 575,00 €
(95,83 €/l)
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17 JANCIS ROBINSON: "53% Sauvignon Blanc, 46% Sémillon, 1% Muscadelle, harvested 30 August to 5 September.
Super-intense citrus – pink grapefruit. Smoky, scented richness, full and fragrant with apricot in the mouth. Firmly textured, structured, dense and still so fresh. Very, very long. Chalky depth on the creamy textured finish. (JH)"

92-93 JAMES SUCKLING: "This shows excellent body and depth of fruit. Rich and very deep. Layered and flavorful. Solid and chewy. Serious second wine."

91-93 WINE ENTHUSIAST: "Barrel Sample. Soft and silky, this is a rounded, ripe wine. It has just enough gentle tannins to sustain the generous black fruits and acidity. This is going to be a ripe, fruity wine as it develops. Drink from 2022."

92 THE WINE CELLAR INSIDER: "Fresh-picked flowers, thyme, herbs, espresso and cherry griotte rise to the surface, just for the asking. Refined, silky with a hint of dust on the tannins, the wine spotlights elegance and purity of fruit. Produced from a blend of 53% Merlot, 41% Cabernet Sauvignon and 6% Petit Verdot, the harvest took place September 20 to September 29."

91 DECANTER: "The blends for the grand vin and second wine are similar this year. This is carefully presented, accomplished and precise, with fresh mint and peony notes on the nose followed by bright and vibrant black fruit flavours. It´s extremely pretty, with some lovely floral notes. The yield was 38hl/ha as they lost a few plots to frost over to the west of the appellation. 13.5% press wine. 45% of overall production, representing 9,000 cases. IPT 66."

90-92 THE WINEADVOCATE: "A blend of 53% Merlot, 41% Cabernet Sauvignon and 6% Petit Verdot, the 2017 Alter Ego de Palmer is very deep purple-black in color and gives up exuberant crushed red currants, red cherries, black plums and mulberries with touches of forest floor, garrigue and lavender plus a waft of dark chocolate. The palate is medium-bodied with a good core of plummy fruit and very soft, plush tannins, sparked by just enough freshness, finishing fruity."
Chateau Palmer - Margaux
Palmer ist ein äußerst interessantes Weingut. Dabei macht komischerweise niemand so richtig großen Wirbel um dieses Château - obwohl es nicht nur mit die größten Weine der Appellation Margaux, sondern in ganz Bordeaux produziert. In großen Jahren übertrumpft Palmer teilweise sogar den Nachbarn Château Margaux. Palmer ist auch als Gebäude eine beeindruckende Erscheinung. Man fährt in dem kleinen Örtchen d'Issan direkt daran vorbei, und würde man die Kurve nicht richtig bekommen, stünde man mitten im Hof. Das Gut ist im Besitz der Familien Sichel und Mähler-Besse, beide (einst) auch Inhaber renommierter Negocianthäuser in Bordeaux. 2014 wurde das Haus von Mähler-Besse von BorieManoux übernommen, für Palmer änderte sich dadurch allerdings nichts. Das Weingut produziert in jüngeren Jahren äußerst konzentrierte Weine mit tiefdunkler Farbe, die in der Nase und am Gaumen einen prall gefüllten Früchtekorb offenbaren. Mit verantwortlich für diese Üppigkeit sind sicher die 47% Merlot in der Cuvée. Außerdem finden etwa 47% Cabernet Sauvignon Verwendung, der Rest ist Petit Verdot.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Palmer, 3 Avenue des Vignolles, 33180 Saint-Estèphe, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Palmer, 3 Avenue des Vignolles, 33180 Saint-Estèphe, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2017 0.750 l 6er 1.533,90 €
(340,87 €/l)
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2017 0.750 l 12er 3.060,00 €
(340,00 €/l)
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Sonderformate:
2017 1.500 l 3er 1.541,10 €
(342,47 €/l)
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  2017 1.500 l 6er 3.075,00 €
(341,67 €/l)
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2017 3.000 l 1er 1.060,00 €
(353,33 €/l)
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2017 6.000 l 1er 2.095,00 €
(349,17 €/l)
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96-98 THE WINEADVOCATE: "The 2017 Palmer, a blend of 54% Merlot with 42% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot, is very deep purple-black in color and leaps from the glass with freshly macerated blue and black fruits: wild blueberries, blackberries and black cherries plus hints of licorice, rose hips, tilled soil and oolong tea with a waft of truffles. Medium-bodied, very finely crafted with exquisitely ripe and smooth yet firm tannins and sporting great mid-palate intensity and wonderful freshness, it finishes long and minerally."

97-98 JAMES SUCKLING: "This is a sexy and well-formed 2017 with very velvety and suave tannins that go on for minutes. Full-bodied, soft and round. Extremely long and last for minutes."

19 VINUM: "So durch und durch sinnlich, frisch und elegant, perfekt ausbalanciert, präzise gezeichnet, seidenweich und himmellang ist Palmer auch nur
selten! Einer der Hits des Jahres."

19 WEINWISSER: "54 % Merlot, 42 % Cabernet Sauvignon, 4 % Petit Verdot. 13 % vol. 38 hl/ha. Dichtes Granat mit rubinrotem Rand. Komplexes Bouquet mit roter Kirschfrucht, hellem Tabak und reifen Himbeeren. Im zweiten Ansatz rote Johannisbeeren und Darjeelingteenoten. Am Gaumen seine royale Grösse zeigend, mit seidiger Textur und bereits abgerundeten, sehr präzisen Tanninen, alles in Balance. Im Finale katapultiert sich das Finessenpaket nach oben und endet mit einer Explosion von Schattenmorellensaft und Heidelbeeren. Was für eine Sinfonie. Ein klassischer Palmer, der an 2008 erinnert."

96 THE WINE CELLAR INSIDER: "Flowers, exotic spice, black cherry, plum and licorice are announced as soon as the wine the hits the glass. Sensuous, sexy, silky and finesse driven, the red and dark fruits express a purity from start to finish. Give it five to ten years to gain softness and nuance. The wine was made from 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot. The harvest took place September 20 to September 29 and the wine reached 13.2% with a pH 3.75. Fifty-five percent of the harvest was used to produce the Grand Vin and 15 hectares of vines, which normally go into Alter Ego were damaged by the frost."

17,5+ JANCIS ROBINSON: "54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot. Apparently the blends were made particularly early this year, almost before the beginning of the malos. No selected yeast added. No SO2 on the berries, helping to fix the colour. Black core. A little smoky and reduced, more closed/restrained than the Alter Ego. Tannins are firm but so fluid. The tannins are somehow deceptive, they seem so velvety. Very fresh, subtle and extremely persistent. Incredibly pure, and very long. So fluid (though I have to be careful because apparently fluide in French means ´dilute´) and incredibly elegant. (JH)"

94-96 WINE ENTHUSIAST: "Barrel Sample. Ripe black fruits are held aloft by a core of firm tannins. The juicy black-currant flavors are full, rich, generous and structured. This wine is already beautifully balanced, harmonious and with a fine, medium-term future, nothing in excess. Drink from 2024."

95 DECANTER: "It´s very interesting to watch a ´super-second´ risk scaling back the muscular attributes of its wine. The key, says director Thomas Duroux, was building the blend carefully and using the press wines to preserve the mid-palate (12% press in this wine, around the same as the 2015). It´s less powerful and concentrated than the last few vintages, and yet the wine feels sculpted and sewn into place. The fine tannins are extremely clear and precise, and there´s a purity of fruit expression that gives an overwhelming initial impression. The aromatics are really striking, offering an abundance of violet notes on the nose with huge finesse. It just gets better and better in the mouth,, and the tannins do that slow-build thing that is so disarming. This has clear ageing potential. Very low SO2 use for the past few years, in keeping with their biodynamic principles. Just one plot of Petit Verdot for the grand vin was hit by frost. Harvested 20-29 September. 11,000 cases of Palmer, representing 55% of the crop."

93-96 ANTONIO GALLONI: "All the elements of the château come through beautifully in the 2017 Palmer. Dark, succulent and inviting, Palmer expresses the forward, fresh style of the year very nicely. Dark cherry, plum, mocha, chocolate and dark spice notes fill out the wine´s frame effortlessly. The 2017 is an understated wine of great promise. I can´t wait to taste it from bottle. The blend is 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot. Technical Director Thomas Duroux told me his team harvested all the fruit in nine days as opposed to the more typical 2-3 weeks. The 2017s were done with no SO2 at crush. Duroux stopped the pumpovers early and favored gentle extractions. Both wines are in the 13-13.2 range of finished alcohol."

92-95 JEB DUNNUCK: "One of the more inky, black-colored wines in the vintage, the 2017 Palmer is a powerhouse effort that has a big, rich, chewy style as well as tons of chocolaty black and blue fruits, graphite, licorice, truffle, and hints of violets. A blend of 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon and the rest Petit Verdot, harvested between the 20th and 29th of September, it has a powerful, full-bodied style, building tannin, and is impeccably balanced. It’s one of the vintage’s most promising efforts but is going to need 3-4 years of cellaring. It should last for two decades or more."

92-95 WINESPECTATOR: "This is solidly ripe, with juicy energy adding extra lift to the mix of plum, cherry and blackberry fruit. A super-fresh iron streak checks in, along with mouthwatering bay and savory notes. This stands out from the pack.—J.M."

2017 CHATEAU CANON
2017 CHATEAU CANON
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau d´Aiguilhe
2017 Chateau d´Aiguilhe
2017 Rauzan Segla
2017 Rauzan Segla
2017 Chateau Peby Faugeres
2017 Chateau Peby Faugeres
2017 Chateau La Gaffeliere
2017 Chateau La Gaffeliere
2017 Duclot Collection
2017 Duclot Collection
2017 Chateau Haut Bailly
2017 Chateau Haut Bailly
2017 Chateau Fonplegade
2017 Chateau Fonplegade
2017 Vieux Chateau Certan
2017 Vieux Chateau Certan
2017 Chateau Malescot St. Exupery
2017 Chateau Malescot St. Exupery
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau Mouton Rothschild
2017 Chateau Mouton Rothschild
2017 Chateau Calon Segur
2017 Chateau Calon Segur
2017 Chateau Cos d´Estournel
2017 Chateau Cos d´Estournel
2017 Chateau Rocheyron
2017 Chateau Rocheyron
2017 Chateau Issan
2017 Chateau Issan
2017 Chateau Pontet Canet
2017 Chateau Pontet Canet
2017 Chateau Pichon Lalande
2017 Chateau Pichon Lalande
2017 Chateau Figeac
2017 Chateau Figeac
2017 Chateau la Conseillante
2017 Chateau la Conseillante
2017 Chateau D`Armailhac
2017 Chateau D`Armailhac
2017 Domaine de Chevalier
2017 Domaine de Chevalier
2017 Chateau Lynch Bages
2017 Chateau Lynch Bages
2017 Cap de Faugeres
2017 Cap de Faugeres
2017 Chateau Clinet
2017 Chateau Clinet
2017 Chateau Pape Clement
2017 Chateau Pape Clement
2017 Chateau Valandraud
2017 Chateau Valandraud
2017 Chateau Palmer
2017 Chateau Palmer
2017 Chateau Tour Saint Christophe
2017 Chateau Tour Saint Christophe
Generationswechsel im Hause Rothschild
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Pressemiteilung Chateau Canon
Verkauf von Clos La Madeleine und Chateau Magna La Gaffeliere
Verkauf von Clos La Madeleine und Chateau Magna La Gaffeliere
Pressemitteilung von Chateau Troplong Mondot
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Verkauf von Chateau Berliquet
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Verkauf von Chateau Phelan Segur
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Château Troplong Mondot wird zu Höchstpreis verkauft
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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50th anniversary tasting MONDAVI - UNGER WEINE
50th anniversary tasting MONDAVI - UNGER WEINE
GQ LUXURY MAGAZIN
GQ LUXURY MAGAZIN
UNGER WEINE - DER KELLER
UNGER WEINE - DER KELLER
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