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Aile d´Argent Blanc - Bordeaux
Ohne Zweifel ist es der bekannteste Name in ganz Bordeaux. Dabei war Mouton Rothschild zunächst gar kein Premier Cru. Aber der unbeirrbare Baron Philippe de Rothschild schaffte es nach Jahren harter Arbeit, 1973 zum Premier Cru aufgewertet zu werden - es war das einzige Mal, dass einem Château dies gelang. Wer jemals die großen Jahrgänge im Glas hatte, wird bestätigen, dass das mit Recht geschah. Die Cuvée des Grand Vin besteht zu 80% aus Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 3% Cabernet Franc und 1% Petit Verdot. Direktor ist der sympathische Herve Gouin, der den langjährigen Direktor Herve Berland im Jahr 2012, ablöste. Seit 1993 wird auch wieder der Weißwein des Gutes produziert wird. Der Name ist Aile d'Argent, der silberne Flügel. 51% Sauvignon Blanc, 47% Semillon und 2% Muscadelle sind in diesem Barrique-gereiften Medoc enthalten. Mouton Rothschild ist nach Anmeldung jedem Besucher zugänglich, ein beeindruckendes Erlebnis, das man als Liebhaber großer Weine nicht verpassen darf. Allein das Museum ist einen Besuch wert. Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2017 0.750 l 6er 453,90 €
(100,87 €/l)
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2017 0.750 l 12er 900,00 €
(100,00 €/l)
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18.5 WEINWISSER: "Mittelkräftiges Blassgelb mit goldenen Glanzlichtern. Schon im Duft sehr apart: Als würde man über eine Bergwiese im Frühling laufen. Feinste blumige Aromen (Linden- und Akazienblu?ten), Ginster und Geissblatt vermengen sich mit einer pikanten Frucht aus Guave und weissem Pfirsich. Am Gaumen mit bemerkenswerter Fu?lle, Frische und Konzentration der Aromen. Ein Balanceakt aus purer Verführung mit mineralischen Akzenten und einem Touch Exotik. Da ist viel Energie und Fokus drin. Ein traumhafter weisser Bordeaux. Mit Potenzial auf 19/20. 18.5/20 2020 – 2028 (GL)"

17,5 JANCIS ROBINSON: "53% Sauvignon Blanc, 46% Sémillon, 1% Muscadelle, harvested 30 August to 5 September.
Super-intense citrus – pink grapefruit. Smoky, scented richness, full and fragrant with apricot in the mouth. Firmly textured, structured, dense and still so fresh. Very, very long. Chalky depth on the creamy textured finish. (JH)"

17 VINUM: "Auch hier liegt ein ungemein fruchtiger, dichter, saftiger, rassiger Weisswein mit herrlichem Zitrusfinale im Fass, der zu den besten hier je produzierten gehört."

96 DECANTER: "This is a gorgeous wine, with wonderfully round stone fruit flavours, reminiscent of apricot and generous white peach. It shows huge intensity and concentration, with a wet stone minerality on the finish - for me, that is always a texture not a flavour, and extremely welcome in a young white wine. They lost two of the five plots to frost, so production is 35-40% down on normal. The grapes were picked between 30 August and 5 September, and 13% went through malo. There is 1% of Muscadelle in addition to the blend given."

95-96 JAMES SUCKLING: "The impressive ripeness and intensity combined with elegance and finesse are what make this wonderful white. Honeysuckle, apricots, glazed grapefruit, spices and nutmeg. Medium to full body and fleshy fruit that’s lifted by the delicious acidity to the long finish."

95 THE WINE CELLAR INSIDER: "Clearly the finest vintage of Aile D´Argent Blanc, this shows off its lemon peel, vanilla bean, flowers, bees wax and citrus peel with no effort. The wine is fresh, there is volume, length and a refreshing, fruity quality in the finish that sticks with you. The wine was made from a blend of 53% Sauvignon Blanc, 46% Semillon and 1% Muscadelle and a touch of Sauvignon Gris. Close to 40% of the crop was damaged by the frost."

91-93 THE WINEADVOCATE: "One-third of the crop for this wine was lost to frost. A blend of 53% Sauvignon Blanc, 46% Sémillon and 1% Muscadelle, the 2017 Aile d´Argent has lovely white peaches, lemon curd and beeswax notes with hints of orange peel, grapefruit and a touch of sage. The palate is light to medium-bodied and bursting with exuberant stone fruit and citrus flavors, with a racy line and a long, peachy finish."

90-93 WINESPECTATOR: "A plump style, featuring lemon curd, pear and shortbread notes starting to define themselves, with white peach and honeysuckle accents.—J.M."

90-92 WINE ENTHUSIAST: "Barrel Sample. With a lovely citrus character and a touch of melon, this is a delicious wine. It is fresh, just hinting at tropical fruit. With its tangy edge, it will be delicious from the end of 2018."
Chateau Mouton Rothschild - Pauillac
Ohne Zweifel ist es der bekannteste Name in ganz Bordeaux. Dabei war Mouton Rothschild zunächst gar kein Premier Cru. Aber der unbeirrbare Baron Philippe de Rothschild schaffte es nach Jahren harter Arbeit, 1973 zum Premier Cru aufgewertet zu werden - es war das einzige Mal, dass einem Château dies gelang. Wer jemals die großen Jahrgänge im Glas hatte, wird bestätigen, dass das mit Recht geschah. Die Cuvée des Grand Vin besteht zu 80% aus Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 3% Cabernet Franc und 1% Petit Verdot. Direktor ist der sympathische Herve Gouin, der den langjährigen Direktor Herve Berland im Jahr 2012, ablöste. Seit 1993 wird auch wieder der Weißwein des Gutes produziert wird. Der Name ist Aile d'Argent, der silberne Flügel. 51% Sauvignon Blanc, 47% Semillon und 2% Muscadelle sind in diesem Barrique-gereiften Medoc enthalten. Mouton Rothschild ist nach Anmeldung jedem Besucher zugänglich, ein beeindruckendes Erlebnis, das man als Liebhaber großer Weine nicht verpassen darf. Allein das Museum ist einen Besuch wert. Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2017 0.750 l 6er 2.853,90 €
(634,20 €/l)
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2017 0.750 l 12er 5.700,00 €
(633,33 €/l)
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Sonderformate:
2017 1.500 l 3er 2.861,10 €
(635,80 €/l)
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  2017 1.500 l 6er 5.715,00 €
(635,00 €/l)
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2017 3.000 l 1er 1.940,00 €
(646,67 €/l)
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2017 6.000 l 1er 3.855,00 €
(642,50 €/l)
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19 WEINWISSER: "Sattes Granatrubin. Ein verführerisches Elixier mit reifen Brombeeren gepaart mit hellem Tabak und schwarzen Johannisbeerpastillen. Im zweiten Ansatz rote Pflaumen und frisch gemahlener weisser Pfeffer. Am erhabenen Gaumen mit royaler Ausstrahlung, fein mehligem Extrakt und perfekt reifem Tannin, welches bereits abgerundet wirkt. Im gebündelten, sehr lang anhaltenden Finale ein Feuerwerk aus Preiselbeeren, roten Kirschen und Burleytabak. Präsentiert sich, wie fast immer, am zugänglichsten von allen drei Pauillac-Premiers und zeigt jetzt schon erotischen Charme mit Tiefe. 19/20 2028 – 2050"

97-99 THE WINEADVOCATE: "The 2017 Mouton Rothschild has one of the highest percentages of Cabernet Sauvignon ever at 90%, with 9% Merlot and 1% Petit Verdot. Very deep purple-black in color, the nose is already singing of crushed black currants, warm blackberries and chocolate-covered cherries with hints of violets, star anise, cinnamon stick and cloves plus wafts of pencil lead and unsmoked cigars. Medium-bodied, wonderfully delicate yet intense in the mouth (gaining some richness in the mid-palate on my second taste two and a half weeks later), it has super fine-grained, smooth tannins and incredible freshness, finishing very long with tons of tightly wound layers. Wow. This vintage is going to be very long-lived in the cellar!"

99 THE WINE CELLAR INSIDER: "Nearly purple in color, this is full bodied and intense. There is a strong sensation of crushed stone, exotic spices, licorice and barbecue smoke swirling about the dusky red fruits as they coat your palate. Powerful and sensuous with a magnificent wholesomeness of fruit, the wine nimbly builds to a boundless finish, which clocks in at close to 60 seconds! The blend comes from 90% Cabernet Sauvignon, 9% Merlot and 1% Petit Verdot, reaching 13.1% alcohol with a pH of 3.75. The harvest took place from September 7 to September 29 and the Grand Vin represents 51% of the harvest."

19 VINUM: "Ein besonders liebenswürdiger Mouton von exquisiter Raffinesse und grosser Klasse, ungemein präzise gezeichnet, mit herrlich knackigen Tanninen, besonderer Spannung und grosser Länge. Frisches Himbeerfinale."

97-98 JAMES SUCKLING: "This is a very shy and tight Mouton with blackberries, blackcurrants and hints of terracotta. Full body and very integrated tannins that are extremely polished and beautiful. Spicy and white-pepper finish. Sexy and exciting. So long and refined."

96 DECANTER: "Vibrancy is one of the key themes of the year in the most successful properties, and this has bright, plump fruit and good depth of colour, even if it´s less concentrated than the past few vintages. The Pauillac first growths have done a great job in 2017, and it´s hard to question the depth of fruit and richness here - there´s no doubting that this is a great Mouton. Cassis and blackberry notes are delivered with precision, but there is a clear restraint that is another signature of 2017, and perhaps doesn´t reflect Mouton´s personality as much as some of its neighbours. There´s not the same weight of tannins as 2016 (around 70 IPT this year, still a high amount), but it´s a beautiful, persistent, gorgeous wine that will age gracefully. 100% new oak. (Image is the 2015 bottle; the design for the 2017 label will be revealed later)."

96-98 WINE ENTHUSIAST: "Barrel Sample. The wine develops slowly on the palate, gradually revealing its powerful tannins and solid structure. It has the classic black currant fruitiness of Cabernet Sauvignon, to match the robust, lasting tannins. This impressive wine will develop slowly with great power."

95-97 JEB DUNNUCK: "Compared to the 2014 (and better than 2011 and 2012) by the estate, the 2017 Mouton-Rothschild is a final blend of 90% Cabernet Sauvignon, 9% Merlot, and 1% Petit Verdot, harvested from the 7th to the 29th of September, brought up all in new barrels. This beauty is going to check in behind the sensational 2015 but is unquestionably one of the gems in the vintage. Crème de cassis, graphite, Asian spice, and cedar pencil notes all flow to a rich, full-bodied, deep, layered beauty that has tons of potential. Hitting 13.1% alcohol, it has more texture and depth than most and will need 4-6 years of cellaring. Production is down over 10% due more to the dry summer than any frost damage."

92-95 ANTONIO GALLONI: "The 2017 Mouton Rothschild is a powerful wine for the year, probably because of the high percentage of Cabernet Sauvignon in the blend. Dense and closed in on itself, the 2017 is likely going to require quite a bit of time to soften. Raspberry jam, pomegranate and blood orange add lift and perfume with time in the glass. There is quite a bit of energy and brightness in the 2017, but not as much immediacy as is common for the vintage. That may ultimately turn out to be a positive for the wine´s long term prospects. The blend is 90% Cabernet Sauvignon, 9% Merlot and 1% Petit Verdot. "After the frost, which did not really affect us, the major challenge in 2017 was heat stress," Mouton Technical Director Philippe Dhalluin told me. "We had no rain until the end of June. Then, in September, when we needed a bit of rain again, we got more than double what would have been optimal. The September rain affected the Merlot and Cabernet Franc, while the Cabernet Sauvignon was able to take advantage of the last 15 days of the growing season, which were much more favorable. In the cellar, we opted for longer macerations at lower temperatures, as we wanted to avoid extracting the type of hard tannins that mark other vintages with very dry summers, such as 2011."

18 JANCIS ROBINSON: "90% Cabernet Sauvignon, 9% Merlot, 1% Petit Verdot, harvested 7–29 September. Healthy, glowing deep crimson with soft cherry rim. Rocky/smoky cassis lift to the aroma. Fragrant with sober and non-exotic fruit. Serious. Super-fine texture, appears gentle but is very persistent, so fresh and effortless and yet intense and long. Refined and accessible but long term too. (JH)"

2017 CHATEAU CANON
2017 CHATEAU CANON
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau d´Aiguilhe
2017 Chateau d´Aiguilhe
2017 Rauzan Segla
2017 Rauzan Segla
2017 Chateau Peby Faugeres
2017 Chateau Peby Faugeres
2017 Chateau La Gaffeliere
2017 Chateau La Gaffeliere
2017 Duclot Collection
2017 Duclot Collection
2017 Chateau Haut Bailly
2017 Chateau Haut Bailly
2017 Chateau Fonplegade
2017 Chateau Fonplegade
2017 Vieux Chateau Certan
2017 Vieux Chateau Certan
2017 Chateau Malescot St. Exupery
2017 Chateau Malescot St. Exupery
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau Ausone
2017 Chateau Mouton Rothschild
2017 Chateau Mouton Rothschild
2017 Chateau Calon Segur
2017 Chateau Calon Segur
2017 Chateau Cos d´Estournel
2017 Chateau Cos d´Estournel
2017 Chateau Rocheyron
2017 Chateau Rocheyron
2017 Chateau Issan
2017 Chateau Issan
2017 Chateau Pontet Canet
2017 Chateau Pontet Canet
2017 Chateau Pichon Lalande
2017 Chateau Pichon Lalande
2017 Chateau Figeac
2017 Chateau Figeac
2017 Chateau la Conseillante
2017 Chateau la Conseillante
2017 Chateau D`Armailhac
2017 Chateau D`Armailhac
2017 Domaine de Chevalier
2017 Domaine de Chevalier
2017 Chateau Lynch Bages
2017 Chateau Lynch Bages
2017 Cap de Faugeres
2017 Cap de Faugeres
2017 Chateau Clinet
2017 Chateau Clinet
2017 Chateau Pape Clement
2017 Chateau Pape Clement
2017 Chateau Valandraud
2017 Chateau Valandraud
2017 Chateau Palmer
2017 Chateau Palmer
2017 Chateau Tour Saint Christophe
2017 Chateau Tour Saint Christophe
Generationswechsel im Hause Rothschild
Generationswechsel im Hause Rothschild
Pressemiteilung Chateau Canon
Verkauf von Clos La Madeleine und Chateau Magna La Gaffeliere
Verkauf von Clos La Madeleine und Chateau Magna La Gaffeliere
Pressemitteilung von Chateau Troplong Mondot
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Verkauf von Chateau Berliquet
Verkauf von Chateau Berliquet
Verkauf von Chateau Phelan Segur
Verkauf von Chateau Phelan Segur
Château Troplong Mondot wird zu Höchstpreis verkauft
Château Troplong Mondot wird zu Höchstpreis verkauft
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
50th anniversary tasting MONDAVI - UNGER WEINE
50th anniversary tasting MONDAVI - UNGER WEINE
GQ LUXURY MAGAZIN
GQ LUXURY MAGAZIN
UNGER WEINE - DER KELLER
UNGER WEINE - DER KELLER
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www.ungerweine.de Tel.: +49-8052-95138-0 Fax: +49-8052-95138-28 info@ungerweine.de