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Chateau Leoville Poyferre - Saint Julien
Kenner in Bordeaux behaupten, Leoville Poyferre habe die besten Böden in ganz Saint Julien. 1929 kaufte die Familie Cuvelier Chateau Leoville Poyferre. Der vormalige Besitzer, der Baron de Poyferre gab Leoville Poyferre übrigens seinen Namenszusatz. 1979 übernahm Didier Cuvelier die Verantwortung auf dem Chateau, und er tat zwei bedeutende Dinge: Er steckte enorme Summen in Weinberge, Keller und Ausstattung. Und er engagierte Michel Rolland. Es dauerte nicht lange, und diese Investitionen begannen sich auszuzahlen. Seit 1982 produziert Leoville Poyferre wieder Weine von Format. 80 von insgesamt 95 Hektar stehen unter Reben. 65% davon sind Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 8% Petit Verdot und 4% Cabernet Franc. Cuvelier ist jemand, der andauernd nach Verbesserungen strebt. So lässt er immer wieder Einrichtung und Ausstattung von Chateau Leoville Poyferre verbessern. Erst 2010 wurde der Raum, in dem die Fässer lagern, komplett neu gestaltet.

Ebenso für Leoville Poyferre kann man zusammenfassend feststellen, dass dies die höchsten Primeur-Ratings sind, die dieses Gut jemals erhielt. Ein super sexy und ansprechender Stil, gepaart mit irrer Power und unvergleichlicher Finesse. Ein wirklich beeindruckender Poyferre, der, nachdem er in der Flasche ist, noch deutlich Luft nach oben hat. Genau das haben schon einige Poyferres bewiesen bis hin zu 100 Punkten…!

94-96+ THE WINEADVOCATE: "Deep garnet-purple colored, the 2018 Léoville Poyferré begins sporting a veil of cedar, opening out to reveal profound notions of crème de cassis, warm kirsch, Black Forest cake and Indian spices plus hints of chargrilled meats and Sichuan pepper. Full-bodied and built like a brick house, the taut, muscular black fruit has a solid frame of firm, ripe tannins and seamless freshness, finishing long with loads of savory nuances. Aging is anticipated to be for 18 months in barriques, 80% new. The current blend is 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Petit Verdot and 3% Cabernet Franc."

95 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Nuancen von Brombeeren und Lakritze, ein Hauch von Cassis, feine Edelholzwürze, zart nach kandierten Orangenzesten. Saftig, gute Komplexität und Frische, feine, gut integrierte Tannine, zitronig unterlegte Herzkirschen, finessenreich und elegant, rotbeeriger Touch, gutes Reifepotenzial."

18 WEINWISSER: "64?% Cabernet Sauvignon, 30?% Merlot, 3?% Cabernet Franc, 3?% Petit Verdot. Undurchsichtiges Purpur mit schwarzer Mitte und violettem Rand. Konzentrierte Nase mit Wildkirschen und Cassis, dahinter Schlehensaft und Holunderessenz, alles im schwarzbeerig-würzigen Bereich. Am kräftigen Gaumen mit seidiger Textur und zupackenden, engmaschigen Tanninen. Im aromatischen Finale mit viel Graphit, Bleistiftmine und wenig Fruchtdruck mit spürbarer Adstringenz endend. Wie immer besticht dieser Bodybuilder durch enorme Kraft und Tiefe. Kann noch zulegen!"

95-98 WINESPECTATOR: "This is brimming with plum, blackberry and blueberry reduction flavors, backed by grippy, energetic bramble, licorice and apple wood notes. Chockablock with stuff but defined and balanced. A no-brainer for the cellar.—J.M."

94-96 WINE ENTHUSIAST: "Velvet tannins support beautifully ripe black fruits, giving a wine that is structured yet also generous in nature. The wine is likely to age for many years with its deceptively massive tannic structure and lasting acidity."

97 DECANTER: "Deep, silky, and satiny in texture, you can practically stroke this in the glass! The round mouthfeel tells of ripe fruit and generous alcohol but there´s not a trace of heat, and the balance is gorgeous. Tannins match you step for step, stopping for breath in all the right places. They keep the luscious black cherry, liquorice and dark chocolate all in place. The 2016 vintage was almost one degree less in alcohol, and certainly this is a little less architectural in its construction, but that extra percent has clearly gone a long way to covering the tannins in silk. 3.7pH. IPT90. Tasted several times."

97-98 JAMES SUCKLING: "This is so powerful and dense with amazing tannin quality that reminds me of dense clouds, because they are agile and light. Multilayered. Extremely long, too. Punchy! One of the best wines I have ever had from here."

94-97 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Léoville-Poyferré is a stunning wine that shows a very distinct shift in style under the leadership of Sara Lecompte Cuvelier towards greater energy and vibrancy. The 2018 soars out of the glass with stunning aromatic presence. In its latest incarnation, Léoville-Poyferré is marked by a distinct emphasis on freshness and less extraction than in the past, with sweeter, riper tannins than is the norm. It will be interesting to see if that is an expression of the vintage, or a move toward a gentler approach to winemaking, but I suspect much of it is the latter. Dark red cherry, menthol, pine and wild flowers abound in a stunning, vibrant Saint-Julien that will leave readers weak at the knees. Tasted three times."

17.5 VINUM: "Ungemein wuchtiger, vollmundiger, extraktreicher, fleischiger Wein, dem
es auch an Rasse, Saft und Frische nicht fehlt, überschwänglich, reichhaltig, aber auch hervorragend gemacht und letztlich von guter Balance, ganz im Stil des Jahrgangs."

97-99 THE WINE CELLAR INSIDER: "Before the licorice, black cherry, blackberry, smoke, spice box, espresso and cocoa-filled aromas kick in you were already knocked out by the depth of color in the glass. Velvet drenched black fruits seduce your palate. The wine is sensuous, sexy and mouth-filling. Generous with its fruit, this is a finish you don´t want to end. All those layers of ripe, decadent dark berries maintain a presence for close to 60 seconds. If you are a fan of Leoville Poyferre, this needs to be in your cellar. If you are not yet a fan and this style is your thing, one taste is all you need to get hooked! Blending 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Cabernet Franc and 32% Petit Verdot, this wine reached 14.4 alcohol. The harvest took place from September 24 to October 12."

96-99 JEB DUNNUCK: "One of the gems in the vintage will be the 2018 Château Léoville Poyferré, which is a powerful, incredibly sexy wine based on 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, and the balance Cabernet Franc and Petit Verdot, representing just 45% of the total production. In the same ballpark as the 2000, 2005, 2009, and 2010, its deep purple color is followed by a rich, opulent bouquet of sweet black and blue fruits, tobacco, and graphite. Both intellectually and hedonistically satisfying, it fills the mouth with fruit, has remarkable purity and precision for such a powerful wine, sweet tannins, and a finish that goes on for nearly a minute. It´s similar in character to the 2009 and will keep for three decades or more. This wine checks in at 14.4% alcohol, with a pH of 3.7, and a massive (one of the highest in the vintage) IPT value of 90. Tasted twice."

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau Leoville Poyferre 2018 0.750 l 6er 543,30 € bestellen
(120,73 €/l)
Chateau Leoville Poyferre 2018 0.750 l 12er 1.078,80 € bestellen
(119,87 €/l)

Jetzt ist endgültig Schluß!
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nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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!!! 6 Liter unter 200 Euro !!! - Chateau Le Pin Beausoleil
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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