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JAMES SUCKLING: "Medium body with creamy pear, lemon, almond and beeswax notes. Fresh and round. Lovely, creamy finish."
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WEINWISSER: "50 % Cabernet Sauvignon, 42 % Merlot, 6 % Petit Verdot, 2 % Cabernet Franc, 47 hl/ha. Extravagantes schwarzbeeriges Bouquet, Herzkirsche, betörendes Veilchenparfüm, Zigarrenbox und Johannisbeerdrops. Am kompakten, sehr geradlinigen Gaumen mit fein spröder Textur, mehliger Extraktfülle, drahtigem Körper, der mit dichten Muskelsträngen überzogen ist und herzhaft zupackt. Im konzentrierten Finale verkapselt sich der St. Estèphe, zeigt mazerierte Pflaumenhaut, eine volle Ladung dunkles Graphit und eine mürbe Adstringenz. Ein St. Estèphe mit viel Personalität, mich beeindruckt er «nur» auf den ersten Blick. Aufgerundet."
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DECANTER: "So perfmed and aromatic, complex and inviting on the nose. Bright and charming with a gentle life force on the palate. It's lightly flavoured and textured on the palate, this is more delicate and refined - such fine silky tannins, but with a bright juiciness from strawberry and raspberry fruit as well as some savoury touches comprising tobacco and white truffle. Creamy and cool, almost a transparent quality to this with elegance on show. A wine that is so open and inviting already. Really easy to enjoy but still with definition and a penetrating finish. 2% Cabernet Franc completes the blend."