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Chateau Valandraud - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 1.017,90 €
(226,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 2.028,00 €
(225,33 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 1.025,10 €
(227,80 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 2.043,00 €
(227,00 €/l)
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2018 3.000 l 1er 716,00 €
(238,67 €/l)
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2018 6.000 l 1er 1.407,00 €
(234,50 €/l)
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Ein super Valandraud und verglichen mit ganz früheren Jahrgängen nahezu billig. Vergleicht man den 2018er zudem mit den Top-Weinen des Jahrganges, auch in Bezug auf Preis und Bewertungen, empfiehlt sich hier ein Engagement. Valandraud nämlich kann äußerst vernünftig altern und hat das frühere Garagen-Image komplett abgelegt. Wir waren absolut beeindruckt von der Dichte und Komplexität dieses Weins, chapeau!

95-97+ THE WINEADVOCATE: "Deep purple-black in color, the 2018 Valandraud develops slowly from a base of warm black cherries, blackberry compote and preserved plums with a perfume of sandalwood, Indian spices, lavender, wilted roses, mocha and fruitcake plus wafts of woodsmoke and camphor. Full-bodied, the palate is rich, ripe and flamboyant with tons of opulent black and blue fruit layers, wonderfully curtailed by a firm frame of velvety tannins and fantastic freshness, finishing very long and very seductive."

96 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Attraktives schwarzes Waldbeerkonfit, reife Herzkirschen, ein Hauch von Edelholz, zart nach Kräuter und Vanille. Komplex, saftig, reife schwarze Beerenfrucht, runde Tannine, extraktsüß im Abgang, sehr gute Frische und Länge, sicheres Reifepotenzial."

19,5 WEINWISSER: "90? % Merlot, 4?% Cabernet Franc, 3?% Cabernet Sauvignon, 3?% Malbec, 40?hl/ha, 14,5?%?vol., 24 bis 36 Monate in 100?% neuen Barriques, Produktion: 32.000 Flaschen. Undurchsichtiges, schwarzes Purpur mit violettem Rand. Was für ein konzentriertes Bouquet aus Wildkirschen, frisch gepflückten Alpenheidelbeeren und Cassis. Im zweiten Ansatz Holunder, parfümierter Pfeifentabak und frische Kaffeebohnen. Am kräftigen Gaumen mit seidiger Textur und sehr verlangenden Tanninen, aber die Frische macht hier den Unterschied, der Wein ist balanciert und trotz der straffen Vinifikation in Balance. Im gebündelten, katapultartigen Finale besticht der Wein mit tiefschürfender Mineralik, herrlicher Extraktsüsse und getrockneten schwarzen Beeren. Ein ganz grosser Valandraud mit einem gewaltigen Lagerpotenzial ausgestattet und sogar einen Tick besser als der überragende 2012, damit gehört er in die Spitzengruppe in St.-Émilion und kann in der perfekten Trinkreife die Traumnote erzielen."

96-99 WINESPECTATOR: "This is richly fruited, with waves of fleshy raspberry, boysenberry and red currant cruising through, inlaid with singed vanilla and apple wood notes along the way. Shows density and cut through the finish, with a tug of tobacco at the end. This is dialed up to 11.—J.M."

96-98 WINE ENTHUSIAST: "A very fine vintage from this estate, this beautifully structured with rich tannins, spicy fruit and great concentration. The juicy acidity and power of the wine are impressive, giving firm tannins, great ripeness and a solid, concentrated texture."

96 DECANTER: "Rich, deep, powerful and hugely persistent, this has tons of juicy black fruits but clearly in the more restrained frame that owner Jean Luc Thunevin has introduced over the past few vintages. It´s a brilliant wine, full of personality, keeping its concentration and glamour and just easing towards balance, but still with its signature insouciance. Tasted several times and always delicious, this just pips the excellent 2016 for me. 3% Malbec completes the blend, the first time it´s been included in the wine. 40hl/ha yield. 3.6pH. 100% new oak for extended ageing."

97-98 JAMES SUCKLING: "This is a fantastic young Bordeaux with superb depth of fruit and complex tannin structure. Hints of smoke, spice and toasted oak. Full body and firm, dusty tannins. Very long finish."

94-97 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Valandraud is magnificent. Unctuous and super-concentrated on the palate, the 2018 possesses off the charts richness. Crème de cassis, bittersweet chocolate, hard candy, lavender, menthol, licorice, mint and dark spice all meld together. The 2018 is quite shut down at this stage, which is probably a good thing for its long term prospects. The blend is 90% Merlot, 4% Cabernet Franc, 3% Cabernet Sauvignon and 3% Malbec. This is the first time since the early 1990s that Malbec has appeared in the blend. Yields came in at 48 hectoliters per hectare, a touch above the 45 or so that is more customary here."

17 VINUM: "Würzig, vollmundig, feurig, mit Schliff, ganz auf Gefallen ausgelegt: für Valandraud-Fans ein Muss."

96-98 THE WINE CELLAR INSIDER: "Gird yourself for a hue akin to squid ink and then get ready... Swirling brings out the campfire embers, flowers, licorice, espresso, incense, black cherry liqueur, chocolate and plum. This is concentrated, rich and powerful. It\´s easy to notice the vitality on the palate. The finish is dense, long, fresh, fruity and spicy with vanilla, cherry and licorice in the end note. The wine is made from blending 90% Merlot, 4% Cabernet Franc, 3% Cabernet Sauvignon and 3% Malbec, reaching 14.5% alcohol and is now aging in 100% new, French oak for 24-36 months."

96-98 JEB DUNNUCK: "Another great vintage for Jean-Luc Thunevin’s flagship wine, the 2018 Château Valandraud sports a glass-staining purple color as well as a mammoth-sized personality in its blue and black fruits, liquid violets, and graphite aromas and flavors. Possessing incredible depth and richness, full body, sweet tannins, and a finish that won’t quit, it’s one of the most hedonistic wines in the vintage, yet also possesses purity, balance, and elegance. It’s a thrilling, blockbuster to drink over the coming two decades or more."

Chateau Valandraud Blanc - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 438,90 €
(97,53 €/l)
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2018 0.750 l 12er 870,00 €
(96,67 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "The Valandraud 2018 Blanc comes sashaying out of the glass with beautiful orange blossoms, beeswax, crushed rocks and lime leaves scents over a core of green guava, pink grapefruit and yuzu. Medium to full-bodied, the palate bursts with citrus and tropical layers, with a satiny texture and fantastic tension, finishing long and mineral laced."

17 WEINWISSER: "Helles Gelb. Intensive Grapefruit, dahinter weisse Blüten und Zitronengras. Am Gaumen anregende zitronige Frische. Im fein aromatischen Finale mit fleischigem Extrakt."

91-94 WINESPECTATOR: "Juicy and engaging, with delicious tangerine, peach and acacia notes in the making. The sneaky length at this early stage is a good sign.—J.M."

93 DECANTER: "A white wine that I really want to draw your attention to in this vintage. It delivers freshness, with rich exotic fruits demonstrating a clarity of flavour, and twists of minerality that are not found in all whites in 2016. The blend is 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc and 10% Sémillon, aged in a variety of barrel sizes. Although 80% is new oak, there is no oak impact discernable beyond the structure. A physical white wine in a year where this is rare."

95-96 JAMES SUCKLING: "This is a wonderful young white with layers of fruit, such as fresh peaches and lemons and then some cream and stone. Full-bodied and layered. Only 4,000 bottles made."

91-94 ANTONIO GALLONI: "With the 2018 Valandraud Blanc, Murielle Andraud has crafed a white that is much brighter and more focused than in the past. That approach seems to have worked beautifully, as Valandraud Blanc is one of the more interesting whites of the year at this stage. Citrus peel, white pepper, flowers and mint shape this super-expressive wine. The blend is 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc and 10% Sémillon."

94 THE WINE CELLAR INSIDER: "Ripe, juicy, lemon rind, pineapple, mango and green apple with a splash of acidity that brings it all together, providing lift and vibrancy. The wine is made from 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc and 10% Semillon with aging on its fine lees for 10 months before bottling."

93-95 JEB DUNNUCK: "Checking in as a blend of 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc, and 10% Sémillon, the 2018 Valandraud Blanc is a powerful, medium to full-bodied white that somehow manages to stay incredibly pure, crisp and racy on the palate, with fabulous notes of white peach, crushed citrus, and brioche as well as an undeniable salty minerality. Hats off to the Thunevin team for fashioning such a terrific wine in this challenging vintage (speaking strictly in regard to the whites). It’s going to benefit from a year in bottle and keep for over a decade."

Virginie de Valandraud - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 234,90 €
(52,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 462,00 €
(51,33 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 242,10 €
(53,80 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 477,00 €
(53,00 €/l)
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2018 3.000 l 1er 194,00 €
(64,67 €/l)
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2018 6.000 l 1er 363,00 €
(60,50 €/l)
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91-93 THE WINEADVOCATE: "Deep purple-black in color, the 2018 Virginie de Valandraud opens a little broody with notes of damp soil, truffles and chargrill, opening up to display stewed plums, blackberry tart and plum preserves plus nuances of espresso, Marmite toast, tapenade and wild sage. Medium to full-bodied, the palate has a rock-solid frame of firm, grainy tannins and plenty of freshness lifting the rich, decadent fruit to a long finish."

17 WEINWISSER: "Sattes Purpurgranat mit violettem Rand. Intensives Wildkirschenbouquet mit reifen Pflaumen und exotischen Hölzer. Am kräftigen Gaumen mit seidiger Textur und stützender Rasse, hier fehlt Tiefe. Im gebündelten Finale Cassisdrops und Mineralik."

91-94 WINESPECTATOR: "Offers ample fun fruit in the making, with waves of plum sauce, cassis and boysenberry reduction starting to roll in. Polished and easy in feel.—J.M."

93 DECANTER: "Sinewy but with salinity and plush red and black fruits, this finishes with a twist of salinity that gives a mouthwatering finale. This is a beautiful Virginie de Valandraud, the best that I have tasted to date. It´s just so drinkable, this is one to savour and share with friends. Valandraud now incorporates an extra 10ha in St Etienne de Lisse, so the estate is 40ha in total, with 9ha in the grand vin and the rest in this second wine."

92-93 JAMES SUCKLING: "This is gorgeous with lots of dark berries, purple fruit and fresh mushrooms. Medium-to full-bodied with chewy tannins that are fine and polished. Lovely length."

92-95 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Virginie de Valandraud emerges from a collection of unclassed parcels around Valandraud and on the plains below the core holdings. Powerful, dense and explosive, with an almost shocking level of richness, the Virginie is positively stellar in 2018. Blackberry jam, chocolate, licorice, new spice and leather all saturate the palate in a Saint-Émilion endowed with tremendous textural richness and resonance. The Virginie is superb in 2018. It should be a terrific relative value as well."

92-94 JEB DUNNUCK: "The inky colored 2018 Virginie De Valandraud is a rounded, full-bodied Saint-Émilion from Jean-Luc Thunevin that offers tons of richness and depth, notes of chocolate-laced fruits, smoked herbs, and tobacco, ripe tannins, and a great finish. It’s a pleasure-bent beauty to drink over the coming 15 years or more."

Virginie de Valandraud Blanc - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 138,90 €
(30,87 €/l)
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2018 0.750 l 12er 270,00 €
(30,00 €/l)
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90-92 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Virginie de Valandraud Blanc slips out of the glass with softly spoken notes of lemongrass, lime cordial and chalk dust giving way to a core of fresh pineapple and green mango with a waft of honeysuckle. Medium-bodied, the palate gives bags of citrus and tropical fruit and a racy line lifting the long finish."

17 WEINWISSER: "Helles Gelb. Fein duftiges Bouquet mit Weingartenpfirsich, dahinter Mandarine. Am Gaumen mit fein pfeffrigem Extrakt und angenehmer Fülle. Im aromatischen Finale Pomelo und Limonenessenz."

91 DECANTER: "Sourced from St Etienne de Lisse on cooler north-facing slopes, which helped to retain freshness in this vintage. It´s a focussed wine with rich stone fruits, juicy pear and peach pits. Highly enjoyable."

JAMES SUCKLING: "A linear and tight young white with dried pears and apples with hints of cream and cedar. Medium body. Subtle honey and stone flavors. Always excellent."

90-92 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Virginie de Valandraud Blanc is bright and focused, with lovely energy driving the citrus, mint and floral notes. This is an espeically tense style for a Sémillon-based white. The blend is 50% Sémillon, 40% Sauvignon Blanc and 10% Sauvignon Gris."

91 THE WINE CELLAR INSIDER: "Grapefruit, spice, apricot and lemon combine perfectly. The fruits are ripe and sweet, but it is the juicy freshness giving the wine lift that creates its character."

90-92 JEB DUNNUCK: "I continue to love the whites from the Thunevin team. The 2018 Virginie de Valandraud Blanc (50% Sémillon, 40% Sauvignon Blanc and 10% Sauvignon Gris) has a fresh, crisp, medium-bodied style as well as classy notes of tart pineapple, lemon, and exotic citrus. It has terrific acidity, notable purity, and is a high-quality Bordeaux Blanc I’d be thrilled to drink."


2018 DOMAINE DE CHEVALIER
2018 DOMAINE DE CHEVALIER
2018 CHATEAU D´AIGUILHE
2018 CHATEAU D´AIGUILHE
DUCLOT Collection 2018 - mit Petrus 2018
DUCLOT Collection 2018 - mit Petrus 2018
2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Montrose
2018 Chateau Montrose
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau Ausone
2018 Chateau Ausone
2018 Lynch Bages
2018 Lynch Bages
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
UNGER WEINE - DER KELLER
UNGER WEINE - DER KELLER
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