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Chateau Margaux
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Chateau Branaire Ducru
Blason d´Issan - Margaux
Dieses Château ist wahre Geschichte: Schon im Jahr 1152 wurde dort Wein produziert und bei der Hochzeit von Eleanor von Aquitanien und König Henri II. ausgeschenkt. Der Jahrgang 1900 gilt als eine der Weinlegenden aus Bordeaux, bis heute hoffe ich, ihn einmal trinken zu können! Das Château ist ein richtig nettes kleines Schlösschen, das mit einem Burggraben umgeben ist. 70% der Rebfläche von insgesamt 30 Hektar sind mit Cabernet Sauvignon bestockt, 30% mit Merlot. Die Weine sind meist relativ früh trinkreif, haben aber durchaus ein gutes Alterungspotential. Das aktuell sehr hohe Niveau der Weine geht zurück auf den aktuellen Inhaber Emmanuel Cruse, der das Weingut im Jahr 1998 übernahm. Rasch machte er es zu einer der Topadressen von Margaux.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau D´Issan, Lieu-dit Chateau D´Issan, 33460 Cantenac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau D´Issan, Lieu-dit Chateau D´Issan, 33460 Cantenac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 156,90 €
(34,87 €/l)
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2018 0.750 l 12er 306,00 €
(34,00 €/l)
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92 DECANTER: "What a great second wine - heavy on the fruit aromatics, and with a striking richness through the palate. It´s concentrated, though you almost don´t realise it. The tannins - like so many in the Médoc in 2018 - are pretty supple, almost surprisingly so, and really cradle the brambly fruit even at this early stage. You feel, as you do in so many years here, that there´s a true link in character between this and the grand vin. Harvest ran from 24 September to 11 October, giving a 40hl/ha yield with 47% of production going into the second wine. They managed to control the mildew through selective treatments, and their vineyard is in two big blocks so it´s easier to get around. They are also keen to point out the hard work of new vineyard manager Olivier Challou, who has joined the estate from Ducru Beaucaillou. 35% new oak. 3.76pH."

93-94 JAMES SUCKLING: "Very intense and tannic with a compact palate of blue fruit, such as blueberries. Full-bodied. Tight and powerful at the finish."

Chateau d´Issan - Margaux
Dieses Château ist wahre Geschichte: Schon im Jahr 1152 wurde dort Wein produziert und bei der Hochzeit von Eleanor von Aquitanien und König Henri II. ausgeschenkt. Der Jahrgang 1900 gilt als eine der Weinlegenden aus Bordeaux, bis heute hoffe ich, ihn einmal trinken zu können! Das Château ist ein richtig nettes kleines Schlösschen, das mit einem Burggraben umgeben ist. 70% der Rebfläche von insgesamt 30 Hektar sind mit Cabernet Sauvignon bestockt, 30% mit Merlot. Die Weine sind meist relativ früh trinkreif, haben aber durchaus ein gutes Alterungspotential. Das aktuell sehr hohe Niveau der Weine geht zurück auf den aktuellen Inhaber Emmanuel Cruse, der das Weingut im Jahr 1998 übernahm. Rasch machte er es zu einer der Topadressen von Margaux.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau D´Issan, Lieu-dit Chateau D´Issan, 33460 Cantenac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau D´Issan, Lieu-dit Chateau D´Issan, 33460 Cantenac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 378,90 €
(84,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 750,00 €
(83,33 €/l)
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Sonderformate:
2018 0.375 l 12er 393,00 €
(87,33 €/l)
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  2018 0.375 l 24er 771,60 €
(85,73 €/l)
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2018 1.500 l 3er 386,10 €
(85,80 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 765,00 €
(85,00 €/l)
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2018 3.000 l 1er 290,00 €
(96,67 €/l)
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2018 6.000 l 1er 555,00 €
(92,50 €/l)
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94-96 THE WINEADVOCATE: "The 2018 D´Issan is composed of 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot, aging in 50% new and 50% second year barrels for an estimated 18 months. With 13.97% alcohol and a deep garnet-purple color, it features baked berries, warm cherries and cassis with spice box and fragrant earth plus tea hints. Medium to full-bodied, it has a great core of muscular fruit with firm, fine-grained tannins, with nice freshness, finishing layered with mineral notions."

92 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Frische rote Kirschen, zarte Kräuterwürze, frische Orangenzesten. Mittlere Komplexität, etwas Nougat und Feige, zart austrocknende Tannine, mineralisch, schokoladiger Nachhall."

96 DECANTER: "This is a vibrant ruby colour, with floral aromatics that are even more evident on the nose here than with the second wine, Blason. This is not always the case during En Primeur tastings, when it´s the second wines that tend to be a little more open, but it´s a feature of the 2018 vintage. This is a brilliant Issan with richness and poise joined by a delicate acidity that pulls the fruit along. The tannins are deceptive, as they are supple and appealing, but the density and power builds over the palate and clearly indicates long ageing. A wine that feels like it´s rooted in its appellation. 50% new oak. 40hl/ha yield, with 53% of production going into this wine, higher than in both 2017 and 2016. Eric Boissenot consults."

95-96 JAMES SUCKLING: "The cashmere texture of the tannins is wonderful in this. They are ripe and precise. Dense at the same time, giving a slow drive and a long finish. Full-bodied with dark and pretty fruit. Persistent finish."

17.5 VINUM: "Von ungestümer, vollmundiger Art, fleischig, dicht, lang, ganz dem Jahrgang entsprechend, spürbares, aber nicht störendes Feuer."

94-96 THE WINE CELLAR INSIDER: "Cherry blossoms, smoke, forest floor, licorice and blackberry aromas open the wine. The wine is full-bodied, round, sweet, juicy and just a little bit spicy. You can feel the vitality in the ripe, red plums and black currants which accent the finish. From a blend of 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot, the wine reached 13.97% alcohol. The Grand Vin was produced using 53% of the harvest. The picking took place September 24 to October 11."

93-95 JEB DUNNUCK: "I was only able to taste the 2018 Château d´Issan once, but it showed beautifully, with a full-bodied, plump, sexy style as well as classic notes of cassis, fresh plums, licorice, and high-class cigar tobacco. Based on 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot that will see 18 months in 50% new oak, from a scant 53% selection of the total production, it’s a brilliant, incredibly sexy Margaux that’s already hard to resist, yet will keep for 2-3 decades."


2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Montrose
2018 Chateau Montrose
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau Ausone
2018 Chateau Ausone
2018 Lynch Bages
2018 Lynch Bages
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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