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Chateau L´Eglise Clinet - Pomerol
1983 übernahm Denis Durantou die Leitung des Weinguts seiner Familie. Und er hatte sofort jede Menge zu tun. Als erstes musste der Keller renoviert werden, dort war noch alter, gestampfter Lehmfußboden. Mit heutigen Hygienestandards natürlich ein Ding der Unmöglichkeit. Die Fässer waren alt und undicht, Temperaturkontrolle bei der Gärung nicht möglich. Aber bereits zwei Jahre später, mit dem Jahrgang 1985, gelang Durantou sein erster Treffer. Seit damals steigen die Qualitäten seiner Weine unaufhörlich. Inzwischen gehört L'Eglise Clinet zu den Topstars von Pomerol. Das schlägt sich natürlich auch in den Preisen nieder, aber glauben Sie mir: Sie werden den Kauf nicht bereuen. Der gerade mal viereinhalb Hektar große Weinberg ist mit 85% Merlot, 14% Cabernet Franc und 1% Malbec bepflanzt. Dabei ist der Anteil alter Rebstöcken so hoch wie nirgendwo sonst in der ganzen Appellation. Der Wein reift bis zu eineinhalb Jahre in Barriques, von denen Winzer Durantou jedes Jahr 50% bis 80% erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 1.737,90 €
(386,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 3.468,00 €
(385,33 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 1.745,10 €
(387,80 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 3.483,00 €
(387,00 €/l)
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2018 3.000 l 1er 1.196,00 €
(398,67 €/l)
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Denis Durantou, eine der Charakterpersönlichkeiten des Bordelais, mehr zurückhaltend und scheu denn Bühnenmensch, hat mit diesem Weingut ein derartiges Juwel in Besitz, dass man vor Neid nur anerkennend gratulieren kann. Denis versteht es zudem perfekt, die grandiose Frucht, die dieses Terroir alljährlich hervorbringt, mit feinstem Händchen und Fingerspitzengefühl in Wein umzusetzen. Im Gegenteil zu seinem Auftritt ist Eglise Client niemals scheu. Der 2018er schon gar nicht. Das Level an Perfektion aber, dass dieser Jahrgang auf Eglise Client zeigt, ist für uns auf einem Niveau wie wir es hier noch nie getrunken haben. Dieser Wein ist schlichtweg perfekt!

96-98 THE WINEADVOCATE: "Maintaining freshness in the wine was a priority for Denis Durantou at L’Eglise Clinet. “The pH developed quite quickly,” he said. “We had to test it every day; we had made a conscious decision to pick before it got too high. At a maximum of 3.7 pH, we pick. As soon as we have an evolution—a flavor change—we decide to pick.” Merlot was picked September 18-26 and Cabernet Franc on September 28. The resulting wine has a 3.63 pH and 14.5% alcohol and will be aged in 70% new barriques. A blend of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2018 L´Eglise Clinet is deep purple-black in color and opens with beguiling truffles, forest floor, mossy bark and black tea scents, slowly unfurling to reveal a core of Black Forest cake, plum preserves, licorice and candied violets plus wafts of tar and cast iron pan. Full-bodied, concentrated and jam-packed with muscular fruit, the velvety-textured palate delivers layer upon layer of savory and earthy accents, finishing with a lingering mineral lift."

96 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Edelholznuancen, schwarze Frucht, zart nach Lakritze und Tabak, würziges Bukett. Am Gaumen komplex, reife Kirschen, straffes, eingebundenes Tannin, mineralischer Touch im Abgang, etwas Nougat, sehr gute Länge, vielversprechendes Etwicklungspotenzial."

19,5 WEINWISSER: "90?% Merlot, 10?% Cabernet Franc, 70?% neue Barriques, Produktion: Rar. Der dunkelste Pomerol mit schwarzem Purpur, undurchlässig. Was für ein verrücktes Bouquet mit Holunder, exotischen Hölzern, Brasiltabak und Nougatpralinen. Im zweiten Ansatz Cassislikör und geröstete Himbeerkerne. Am Gaumen eine Offenbarung, perfekte seidige Textur, engmaschiger Körper mit auf den Punkt gereiften, kakaoartigen Tanninen und so viel Kraft. Die Frische macht hier den Unterschied und katapultiert den Wein auf ein nicht geahntes Level. "Das ist ein Kaschmirwein, der hat von allem mehr!" flüstert mir Denis bei der Verabschiedung ins Ohr. Wird in seiner perfekten Trinkreife die Traumnote erhalten."

95-98 WINESPECTATOR: "Lush in feel, with boysenberry reduction and crushed plum flavors, carried by a polished, solid structure. A mineral hint filters through on the finish, adding length and cut.—J.M."

97 DECANTER: "This is rich, with layers upon layers of black chocolate, ripe fleshy blackberries and raspberries tempered by acidity and tannins that support, pushing the entire palate slowly onwards and upwards. It has all the generosity of the vintage but tempered with Durantou´s amazing ability to sculpt freshness out of the fruit his vineyards deliver. It’s immensely seductive and powerful with more evident flesh than the 2016 – a wine that’s going to run and run."

99-100 JAMES SUCKLING: "This is incredibly powerful with fantastic depth and length. It goes on for minutes. Full-bodied yet so tight and intense. Blackberries and hints of spice. It has such energy and persistence. It is a wine that makes you really reflect. Bravo. Tiny production."

95-98 ANTONIO GALLONI: "The 2018 L´Eglise-Clinet is a powerful, tightly wound wine. In fact, it is one of the most reticent Pomerols I tasted, which makes it hard to evaluate today but probably bodes extremely well for the future. Dark and brooding in the glass, the 2018 has too much to offer. A wine of real gravitas and power, the 2018 is likely to need the better part of the next decade to open up, and even that probably won´t be enough. Spice, leather, lavender, rose petal and tobacco gradually develop in the glass, but what really comes through is the sheer depth and intensity of the year."

96-98 THE WINE CELLAR INSIDER: "Dark in color, the wine is full bodied, fleshy, concentrated, opulent and tannic. The truffle, violets, black cherry and cocoa are captivating and when it flows over the palate this wine is beautifully empowered by a thick garland of flamboyant ripe berries. Made from blending 90% Merlot and 10% ( you left out the grape), the wine reached 14.5% alcohol and is aging in 70% new, French oak. The harvest took place September 18 to September 28."

96-98 JEB DUNNUCK: "One of the true “wow” wines in the vintage, the 2018 Château l´Eglise-Clinet is a blockbuster offering stunning notes of black currants, roasted herbs, truffle, earth, and graphite. It´s a ripe, voluptuous, and incredibly opulent wine that has full-bodied richness, no hard edges, silky tannins, and gorgeous length. The blend is 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, all harvest in September, and raised in 70% new oak. It has remarkable purity, as well as balance, and will benefit from 5-6 years of bottle age and evolve for two decades or more."

La Petite Eglise - Pomerol
1983 übernahm Denis Durantou die Leitung des Weinguts seiner Familie. Und er hatte sofort jede Menge zu tun. Als erstes musste der Keller renoviert werden, dort war noch alter, gestampfter Lehmfußboden. Mit heutigen Hygienestandards natürlich ein Ding der Unmöglichkeit. Die Fässer waren alt und undicht, Temperaturkontrolle bei der Gärung nicht möglich. Aber bereits zwei Jahre später, mit dem Jahrgang 1985, gelang Durantou sein erster Treffer. Seit damals steigen die Qualitäten seiner Weine unaufhörlich. Inzwischen gehört L'Eglise Clinet zu den Topstars von Pomerol. Das schlägt sich natürlich auch in den Preisen nieder, aber glauben Sie mir: Sie werden den Kauf nicht bereuen. Der gerade mal viereinhalb Hektar große Weinberg ist mit 85% Merlot, 14% Cabernet Franc und 1% Malbec bepflanzt. Dabei ist der Anteil alter Rebstöcken so hoch wie nirgendwo sonst in der ganzen Appellation. Der Wein reift bis zu eineinhalb Jahre in Barriques, von denen Winzer Durantou jedes Jahr 50% bis 80% erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 252,90 €
(56,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 498,00 €
(55,33 €/l)
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Sie mögen Merlot nicht? Dann sollten Sie den 2018er Petite Eglise kaufen, denn das ist ein nahezu 100%iger Merlot, der Ihre Einstellung zu Merlot gewaltig ändern wird. Der Preis ist dabei absolut korrekt. Was der geniale und schweigsame Denis Durantou im Jahrgang 2018 aus seinem Zweitwein an Qualität herausholte, ist absolut beeindruckend. Nur ein Drittel neues Holz, um die Frucht und Frische zu bewahren, extrem vorsichtiger Umgang mit Presswein, um die Tanninstruktur in Balance zu halten. Herausgekommen ist ein Wein, dem man nach seiner Abfüllung verdammt schwer widerstehen können wird. Überlegen Sie sich hier die eine oder andere Großflasche!

91-93+ THE WINEADVOCATE: "Produced by Denis Durantou of Château L’Eglise Clinet, the 2018 La Petite Eglise is a blend of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, with 35% new oak and 14.5% alcohol. This is the first time Cabernet Franc was used in the blend and the first time younger vines from L´Eglise Clinet were used. Deep purple-black in color, the nose is boldly scented of baked plums, Black Forest cake and kirsch with suggestions of forest floor, cinnamon stick, fertile loam and sautéed herbs with a waft of roses. Full-bodied, the palate is packed with fragrant black fruit preserves, textured by ripe, rounded tannins and finishes long and perfumed."

18 WEINWISSER: "100?% Merlot. Tiefes Purpurgranat. Dicht verwobenes Bouquet mit dunklen Edelhölzern und schwarzbeeriger Frucht, dahinter Mokka und Schwarzteenoten. Am Gaumen mit seidiger Textur und verlangenden Tanninen. Im aromatischen Finale ein sehr konzentriertes Paket. Genial gelungener Zweitwein."

91 DECANTER: "This is powerful and tingly with great minerality on show, but a large-framed Petite Eglise - a pretty hedonistic take on 2018, and certainly more than Durantou usually gives in to. There’s more Cabernet Franc in Petite Eglise than usual because new plantings up by the church have come on line, plus most of the usual vines for this wine are currently pulled up ready for replanting meaning it’s pretty much entirely young vines which took, and show, the heat of the summer. 35% new oak was used."

93-94 JAMES SUCKLING: "This is very tight and long for Petite Église with a very compact and focused palate. Medium-to full-bodied, compressed palate with ripe tannins that are firm and fresh."

90-93 ANTONIO GALLONI: "The 2018 La Petite Eglise is a gorgeous second wine from Denis Durantou´s L´Eglise-Clinet. Creamy and plush, the 2018 wraps around the palate with fabulous density. The natural richness of grapes with thick skins and little juice comes through in intense dark cherry, mocha, spice and new leather flavors. Soft contours and plush, silky tannins give the Petite Eglise tons of immediacy. Readers will have a hard time keeping their hands off this gem. Sadly, yields are down 60%. The blend is is 75% Merlot, 20% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon."

91-93 THE WINE CELLAR INSIDER: "Flowers, black cherry, cocoa and juicy plums are served with ease in this medium-bodied, silky, refined, soft, elegantly earthy charmer. The wine is a blend of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc."

91-93 JEB DUNNUCK: "Getting the younger vines from l´Eglise Clinet, the 2018 La Petite Eglise is 80% Merlot and 20% Cabernet Franc brought up in 35% new French oak. Black cherries, tobacco leaf, some earth, and graphite notes all emerge from the glass, and it´s elegant and rich at the same time. Nicely balanced, medium to full-bodied, with fine tannins and no hard edges, it´s another terrific wine from this estate I’d be happy to drink."


2018 DOMAINE DE CHEVALIER
2018 DOMAINE DE CHEVALIER
2018 CHATEAU D´AIGUILHE
2018 CHATEAU D´AIGUILHE
DUCLOT Collection 2018 - mit Petrus 2018
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2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
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2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Montrose
2018 Chateau Montrose
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau Ausone
2018 Chateau Ausone
2018 Lynch Bages
2018 Lynch Bages
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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