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Chateau Marquis d´Alesme Becker - Margaux
15 Hektar Weinberge gehören zu diesem traumhaft schönen Anwesen. Das Besondere an ihnen ist, dass sie drei ganz unterschiedliche Böden und Terroirs bieten. Dementsprechend sind sie auch mit unterschiedlichen Rebsorten bepflanzt. Direkt neben dem Château liegt ein Weinberg, dessen Untergrund aus Feuerstein, Kies und etwas Ton besteht. Dort wächst ausschließlich Merlot. Eine weitere Parzelle hat einen Boden nur aus Feuerstein und Kies, dort wächst mehrheitlich Cabernet Sauvignon. Aus diesen beiden Weinbergen kommen die Trauben für den Erstwein. Alle anderen Lagen sind hauptsächlich mit noch jungen Rebstöcken bepflanzt und ergeben das Material für den Zweitwein. Einige Jahrzehnte war der Betrieb im Besitz der Familie Zuger, die ihn 2006 aber an Hubert Perrodo verkaufte. Dieser investierte kräftig und 2015 waren die Arbeiten abgeschlossen. Architekt war Fabien Pedelaborde, der auch schon auf anderen Châteaus arbeitete. Das neue Innendesign von Château Marquis d’Alesme Becker ist eine Mischung aus chinesischen und französischen Elementen - die Managerin und Tochter von Perrodo hat eine chinesische Mutter. Der Wein reift für 18 Monate in Barriques, 60% davon werden Jahr für Jahr erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Marquis d´Alesme Becker, 7 rue de la Trémoille, 33460 Margaux, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Marquis d´Alesme Becker, 7 rue de la Trémoille, 33460 Margaux, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 261,30 €
(58,07 €/l)
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2018 0.750 l 12er 514,80 €
(57,20 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 268,50 €
(59,67 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 529,80 €
(58,87 €/l)
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2018 3.000 l 1er 211,60 €
(70,53 €/l)
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2018 6.000 l 1er 398,20 €
(66,37 €/l)
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95-97 JEB DUNNUCK: "Under the helm of Marjolaine de Coninck and consultant Michel Rolland, this estate has been on fire, and their 2018 Château Marquis d´Alesme Becker might just be the best yet. Comprised of 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, and 5% each of Cabernet Franc and Petit Verdot aging in 65% new oak, this deeply colored Margaux offers a thrilling bouquet of crème de cassis, high-class smoke tobacco, graphite, and earth. Full-bodied, pure, beautifully concentrated, and structured, it has a backward, primordial feel and is going to need a solid 7-8 years of bottle age, but it’s a brilliant Margaux readers should snatch up! Tasted twice."

94-96 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Marquis d´Alesme Becker is from the lieu-dit Les Terrasses de Margaux. The blend is 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc, and it has 14.5% alcohol. It is to be aged 18 months in 65% new and 35% two-year-old barrels. Deep purple-black in color, it leaps from the glass with bold, expressive black cherries, warm plums, crème de cassis and red roses scents with touches of baking spices, potpourri and fragrant earth. Full-bodied, rich and opulent, it completely fills the palate with hedonic black fruit preserves and spices, framed by firm, velvety tannins and finishing with fantastic length."

94-95 JAMES SUCKLING: "This is a big wine with a deep and dark center palate of ripe fruit, juicy and polished tannins and a long and flavorful finish, where the fruit and hot-stone character come through so clearly. Solid, traditional young Pomerol."

94 DECANTER: "Good stuff from winemaker Marjolaine de Coninck: there´s a creamy sweetness through the palate, with patisserie notes joining the dark fruit impact of the Cabernet. It´s well balanced and rich, with tannins that build fairly rapidly from the mid-palate onwards - you can feel their impact but they support rather than crush. Fermentation temperature was kept to 26°C to ensure gentle extraction, nicely combining the clear pleasure of this wine with a sense of elegance. 3.65pH. 65% new oak. Harvested 25 September to 12 October. 5% Petit Verdot completes the blend."

93-96 WINESPECTATOR: "Plush and enticing, with a caressing feel to the layers of blueberry, raspberry and blackberry puree flavors. Light black tea and mesquite accents add cut and range on the finish. Long and gorgeous.—J.M."

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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